27 woningen en boerenbedrijven dreigen te verdwijnen tussen Rossum en Agelo in de gemeente Dinkelland als de plannen van het ministerie van Defensie voor de bouw van een munitiedepot in dat gebied doorgaan. Bewoners verzetten zich. Ze willen geen depot, ze willen blijven. De boodschap van het ministerie, vorige maand tijdens een informatieavond, viel de bewoners rauw op hun dak. De impact is enorm. "Je hoort gewoon dat je moet verdwijnen. Mensen liggen hier wakker van."
Klik op de afbeelding om het gehele artikel op RTV Oost te lezen.
Nadat vorige week al een groot publiciteitsoffensief werd geopend met het plaatsen van spandoeken tegen de plannen voor een grootschalige munitieopslag tussen Rossum, Weerselo en Agelo, doet de kerngroep er alles aan om het tegengeluid verder te laten aanzwellen. Zo werd begin deze week een online petitie opengesteld (na 2 dagen al ruim 1600 keer ondertekend) en donderdagavond werden de dorpsraden van Rossum, Agelo en Weerselo ‘bijgepraat’.
Klik op de afbeelding om het gehele artikel op Twente FM te lezen
Vragen, onzekerheid en een roep om meer informatie. Daarmee zitten de bewoners van het gebied bij Rossum dat door Defensie is aangewezen als mogelijke locatie voor een munitieopslag. Daarom kwamen ze maandagavond in groten getale naar Agelo, waar de gemeente naar ze kwam luisteren. Kwamen ze veel verder? Nee. „De gemeente moet zich actiever opstellen. Naar ons luistert Defensie niet.”
Klik op de afbeelding om het gehele artikel op de Tubantia te lezen.
Defensie wil grootschalige munitiedepots in Nederland plaatsen. Op het grondgebied van Weerselo kan heel goed zo’n depot worden gebouwd, zeggen de militairen. Het dorp is één van de acht locaties in Nederland dat kans maakt op de huisvesting van een enorme hoeveelheid munitie. Wat gaat dit betekenen in de regio en hoe gaat dat eruit zien?
Klik op de afbeelding om de video op YouTube te bekijken.
De noabers uit het agrarische gebied tussen Rossum, Weerselo en Agelo verzetten zich tegen de mogelijke komst van een munitiedepot van Defensie. Hoe groot de bezorgdheid is, bleek vrijdagavond, toen ruim 150 mensen spandoeken plaatsten. „We hopen dat Defensie doorkrijgt hoe groot de impact is”, klonk het. ”
Klik op de afbeelding om het gehele artikel op de Tubantia te lezen.
Bijna overal zorgt het onderzoek van defensie naar meer ruimte voor faciliteiten zoals munitiedepots voor onrust. Ook in Weerselo. „Misschien ging ik een beetje naïef naar de informatieavond toe.” ”
Klik op de afbeelding om het gehele artikel van de NRC te lezen.
"Dit is mijn levenswerk", zegt Jan Aman als hij trots het verzorgingstehuis laat zien dat hij samen met zijn vrouw oprichtte. Maar na een succesvolle uitbreiding enkele jaren gelden, moet hij straks misschien zijn unieke 'zorghoeve' in het buitengebied van Twente sluiten. Het munitiedepot dat defensie mogelijk wil vestigen tussen Rossum en Agelo, is de boosdoener. "We kunnen het eigenlijk nog steeds niet bevatten."
Klik op de afbeelding om de video op YouTube te bekijken.
Géén grootschalig munitiedepot in Rossum-Agelo-Weerselo
Klik op de afbeelding om de petitie te tekenen. Bedankt!
Help de bewoners een vuist te maken tegen het Ministerie van Defensie
© 2024 All Rights Reserved.